Honing

Haal het maximale uit uw honing

Als het om honing gaat, weten de meeste mensen dat het een zoete, gouden vloeistof is die door bezige bijen wordt gemaakt van bloemennectar. Wat velen niet weten is dat een paar goedgekozen druppels rauwe honing een groot verschil kunnen maken in de smaak van je thee of toast met pindakaas. Dat komt omdat rauwe honing op geen enkele manier is verwerkt. Het zit nog steeds vol met alle goede dingen, zoals enzymen, antioxidanten en pollen, die het zo lekker maken, maar ook gezondheidsbevorderend.

Hoewel het misschien een beetje lastig lijkt om je volgende pot uit de gangpaden van de supermarkt te kiezen, zul je merken dat het eigenlijk vrij eenvoudig is. Je moet gewoon weten waar je op moet letten.

Het eerste dat u in gedachten moet houden bij het selecteren van uw honing, is dat verschillende variƫteiten anders smaken en er anders uitzien lokale honing kopen. De kleur en textuur van honing variƫren afhankelijk van het soort bloemen waaruit de bijen hun nectar hebben geoogst, en kunnen net zo verschillend zijn als een Pinot noir en Chardonnay.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de smaak en textuur van honing zijn onder meer de kwaliteit ervan, waar de honing is geproduceerd en hoe lang deze is bewaard. Een donkere honing zal bijvoorbeeld robuuster en minder zoet zijn, terwijl een lichtere honing een delicatere smaak kan hebben.

Als je het meeste uit je honing wilt halen, kun je deze het beste rechtstreeks bij een plaatselijke imker of op de boerenmarkt kopen. "Hierdoor heb je de meeste controle over de manier waarop het wordt geproduceerd", zegt Marchese. Naast dat u er zeker van bent dat u het meest natuurlijke product van hoge kwaliteit krijgt, kunt u ook met imkers praten over hun landbouwmethoden.

Klik op deze link: Natuurlijk Westland